Pivařka 2

Petr Novotný a kolektiv

Zcela unikátní domovarnický projekt pokračuje! 

Také rádi zaháníte žízeň půllitrem perfektně vychlazeného piva? Co si takhle zkusit uvařit pivo domácí, přesně podle svého gusta? S knihou Pivařka na druhou to totiž zvládne i úplný začátečník. 

Vaření piva v domácích podmínkách není žádná věda. Publikace Pivařka2 vás celým procesem provede krok za krokem až k vytouženému orosenému půllitru vaší vlastní výroby. Všechny recepty jsou totiž prověřené praxí a zkušenostmi mnoha ostřílených domovarníků. V přepracovaném vydání oblíbené Pivařky však najdete i spoustu zajímavostí, praktických rad a informací ohledně homebrewingu. 

V novém, přepracovaném a doplněném vydání naleznete nejen zcela unikátní recepty, ale i rozpracovanou teoretickou část, která umožní bezproblémové vaření domácího piva i úplným začátečníkům. Ovšem i ostřílení praktici v Pivařce na druhou najdou velké množství praktických rad a návodů pro svou další práci. Kniha je samozřejmě opatřena i bohatou fotografickou přílohou, tabulkami, které vám usnadní přepočty a kapitolami o historii vaření piva.

Všechny recepty jsou optimalizovány na stejné množství piva a počítají s dostupností vstupních surovin na českém trhu. Pokud se tedy rozhodnete vstoupit do světa domácího vaření piva, připravte se na to, že z něj už není cesty zpátky. Vámi uvařené pivo totiž musí být zákonitě tím nejlepším, jaké jste kdy pili. 

 

O Autorovi

Petr Novotný a kolektiv

Editor: Mgr. Jiří Vala

Odborný konzultant: Ing. Petr Košin, Ph.D. 

Grafika: Michal Pecka

Petr Novotný pochází z jižních Čech, vystudoval chemickou průmyslovku a poté VŠCHT v Praze, kde získal inženýrský titul v chemickém inženýrství a bioinženýrství. V současné době žije se svou ženou Lucií v USA, kde je doktorandem na North Carolina State University. Ve volném čase se věnuje jízdě na kole, lezení, je dobrovolným hasičem a milovníkem piva.

Důležitý životním milníkem byl okamžik, kdy se rozhodl proniknout do tajů domácí výroby piva. Své profesní zkušenosti úročil během psaní blogu o domácím vaření piva, kde se snažil přibližovat teorii výroby piva svým kolegům domácím sládkům. Tyto počáteční snahy se postupně transformovaly až v publikaci Pivařka – Tajemství domácího pivovarnictví, na které se spolupodíleli desítky českých domácích sládků. Spolu s realizačním týmem původní Pivařky – Radkem Michelem a Jiřím Valou – spoluzaložil Cech domácích pivovarníků, který se snaží o sdružování domácích sládků, jejich podporu a vzdělávání. 

Zdroj informací: www.jota.cz

Recenze a články

Pivobraní u vás doma

Rádi ochutnáváte nová zajímavá piva, ale ne vždy se vám podaří vybrat takové, které by bylo podle vašeho gusta? Tak si zkuste uvařit domácí várku podle vlastního receptu s poměrem ingrediencí, který vám bude vyhovovat!

Pivařka - ryze český projekt

Pivařka je ryze český, v našich poměrech unikátní projekt. Tři nadšenci do domácího vaření piva se jednoho dne rozhodli, že osloví ostatní domovarníky, vyberou od nich ty nejlepší a nejověřenější receptury a vydají je. 

Glosa Pavla Maurera o pivu

Čím dál víc mě zajímají piva, která se vyrábí doma v malém či středním pivovaru, říká Pavel Maurer. 

Pivo si vaří v paneláku a královsky se baví

Staletá tradice českého pivaření má nový fenomén. Stále víc lidí se baví samovýrobou a experimentováním s nekonečným vesmírem pivních chutí. Reportáž s jedním z nich přinesl magazín Víkend. (iDnes.cz)

Archiv

Kontaktní formulář